Sildring i risåkeren

Nå er det faktisk snart den tida at det burde vært mulig å begynne beplantingen av hagen… sånn egentlig altså… hvis jeg kikker i boka mi så kan jeg se at jeg tidligere år på denne tiden har vært godt i gang med så mangt og mye. Men ikke i år nei. For jeg finner ikke ut hvor jeg kan få kjøpt risplanter!

Uansett, nå har denne vinteren vært så våt at jeg har klart å slite ut gummistøvlene mine, veien ned til fjæra er gjørmete, der hvor det ikke er vann som best kan forseres iført dykkerdrakt da. Åkerlandet på innmarka her som burde vært harva over med en jordfreser i år egner seg mye bedre til risdyrking enn noe som helst annet. Og de stakkars plantene som overvintrer, ja dem har ennå ikke turt å stikke huet opp av jorda.

Dog finnes det noen modige småtasser som tar sjansen


Litt pjuskete og skitten stråler den likevel 🙂

Og det er veldig godt gjort, for i følge de som har greie på sånne løker så skulle ikke dette være mulig. Den ble innkjøpt til fjorårets påske og her i huset havner jo alt i jord, selv om det er avblomstret og avskrevet 😉 Som ikke det er ille nok så lekte kattene seg med å grave opp løkene etterpå, så de ble liggende på yttersida av bedet.

Ikke mye jord til løkene her, likevel så begynte de å blomstre, de har fått kommet opp i bedet nå da.

Men så var det denne sildrebekken min da, den som faktisk ikke finnes… eh, ikke fantes før denne vinteren.

For her kommer det en stråle rett opp fra jorda, ikke så stor kanskje, men siden det ikke er noen bekk der, snarere tvert om, det er en del av veien vår, så er det snodig. Faktisk så snodig at jeg fant ut at en liten video kanskje ikke var av veien heller 😉

Og bare sånn til opplysning, videoen er uten lyd så du trenger ikke tulle med lyden på din pc 😉
Og det er det gamle kompaktkameraet som er brukt til bildene… nå har forøvrig stormen begynt å bryske seg så kanskje, men bare kanskje, blir det stormbilder i morra en gang 🙂

Tags: ,

Om cassandra

Lykkelig amatørfotograf, designer, illustratør med mer. Bosatt i Froan, ei perle for en naturfotograf.